Ingrediente
2 bucăți avocado; 1 lime; 1 cățel usturoi; 1 roșie; 1 ceapă mică roșie sau alba; sare; piper măcinat; 4 bucăți piept de pui mai mic; 1 lămâie; ulei de măsline; 4 bucăți ciabatta; 4 frunze de salată
Mod de preparare
Mai întâi, pui piepții de pui într-un bol cu zeama de lămâie, o lingură ulei de măsline, sare și piper. Amesteci bine, îi lași la marinat o oră, după care îi frigi, pe ambele părți, pe un grill încins.
Tai avocado în două, scoți sâmburii și cu o linguriță scoți și miezul, pe care îl pasezi cu furculița. Stropești cu zeamă de lime și amesteci. Opărești roșiile în apă clocotită, le cureți de coajă și le toci mărunt. Le adaugi peste avocado, pui și usturoiul pisat, ceapa tocată mărunt, sare și piper și amesteci.
Pui ciabatta pe grill și o lași până devine crocantă. O tai în două, pui pe partea de jos o frunză de salată, apoi pieptul de pui și guacamole.
Foto: Photoland/Profimedia