Între 6 și 12 luni bebe trece treptat la alimentația solidă și apar multe schimbări în meniul lui. Masa de prânz și masa de seară devin o grijă permanentă, mai ales că trebuie să păstrezi mereu un echilibru nutrițional. Dacă pentru masa de prânz e mai simplu de gătit, când vine vorba de masa de seară, lucrurile se complică. Iată după ce principii ar trebui să te ghidezi pentru a-i găti mâncăruri consistente, dar care să-i ofere nutrienții de care are nevoie.
Meniu de cină – 10 luni
Textură: zdrobite cu furculița, mixate grosier, tăiate foarte fin
LUNI: 180 g cremă de păstârnac și morcov + 150 ml lapte
MARȚI: 180 g conopidă cu brânză dulce la cuptor + 150 ml lapte
MIERCURI: 180 g sufleu de spanac cu paste mici + 150 ml lapte
JOI : 180 g supă de sfeclă roșie cu cartofi + 150 ml lapte
VINERI: 180 g cremă de dovleac și cartof + 150 ml lapte
SÂMBĂTĂ: 180 g piure de mei cu morcov și ardei gras + 150 ml lapte
DUMINICĂ: 180 g ratatouille cu quinoa + 150 ml lapte
REȚETĂ: Ratatouille cu quinoa
Într-o sită pui 3 linguri de quinoa și o speli sub jet de apă rece, atlfel va fi amară. O pui la fiert apoi într-o cană de apă care clocotește și o fierbi pe foc mic 15 minute. Într-o crăticioară pui ½ cană apă cu o lingură de ulei de măsline și adaugi 2 linguri de morcov ras, 1 lingură de dovlecel ras, 1 lingură de ardei gras roșu tocat și lași să se înăbușe 10 minute. La final adaugi 1 lingură pastă de tomate făcută în casă și mai dai într-un clocot. Amesteci legumele cu quinoa și o dai lui bebe.